Haal de maximale levensduur uit uw dak.

Ieder rieten dak verdient aandacht en liefde en daarom zijn wij er ook voor het onderhouden en herstellen van uw rieten dakbedekking. Door regelmatig onderhoud zal een rieten dak er niet alleen steeds goed blijven uitzien, voorkomt u lekkages, maar ook zal ook de levensduur van het riet aanzienlijk worden verlengd. Het is daarom sterk aan te raden, jaarlijks uw dak te laten controleren.

Door onderhoud tijdig te laten uitvoeren verkleint u de kans op grote problemen aanzienlijk. Zo is het repareren van een klein gaatje of een gescheurde voeg in feite een kleinigheid. Wanneer zo’n kleinigheid echter niet tijdig aangepakt wordt, zou het wel eens kunnen uitgroeien tot een veel grotere, en dus duurdere reparatie.
Laat uw dak regelmatig inspecteren door de erkende rietdekker. Zo voorkomt u onaangename verrassingen en bespaart u kosten.

 

Jaarlijks onderhoud
Een gezond rieten dak heeft regelmatig onderhoud nodig. Om het rieten dak in optimale conditie te houden is het aan te raden één maal per jaar een inspectie te laten uitvoeren.
Bij zo’n inspectie wordt het dak op verschillende punten gecontroleerd. Eventueel voorkomende kleine gebreken kunnen dan ook direct verholpen worden.
Tijdens deze inspectie wordt het dak gecontroleerd op de aangroei van alg en mos. Deze zorgen ervoor dat het dak verstikt en het dak kan gaan rotten. Het is dus van cruciaal belang algen en mos tijdig te verwijderen.

 

Groot onderhoud
Elk rieten dak is, door weer en wind, onderhevig aan slijtage. Het dak wordt dunner en er kunnen slechte plekken ontstaan. Vooral kilgoten en de bovenzijde van dakkapellen zijn gevoelige plaatsen. Zeker een vlakke dakkapel is erg kwetsbaar en verdient dus extra aandacht.
Wanneer slechte plekken grondige reparatie behoeven of er moeten dikke lagen mos verwijderd worden spreken we van groot onderhoud.
Na een grote onderhoudsbeurt ziet het rieten dak er weer netjes uit. Het dak kan (in de meeste gevallen) nog jaren mee terwijl de kosten veel lager zijn dan een compleet nieuw dak! Verder kan het natuurlijk voorkomen dat u schade aan uw dak krijgt. U kunt hierbij denken aan:

Vogelschade
Met name in het voorjaar trekken de vogels aan de rietjes van het dak om daar hun nest mee te maken. Dit kan gaten veroorzaken in het dak, deze gaten kunnen op den duur lekkage geven, reparatie is dan noodzakelijk.

Stormschade

Dit spreekt voor zich… een flinke storm kan een gedeelte van het dak opwaaien, dit gebeurt meestal bij oude daken die weinig onderhoud hebben gehad.

Onderhoudscontract

Wij begrijpen best dat u geen tijd heeft om ieder jaar te denken aan het onderhoud van uw kap. Daarom bieden wij al onze klanten standaard een onderhoudscontract aan. Zo bent u verzekerd van een jaarlijkse controle van schade en aangroei van mos of alg

Dit zijn redenen om voor ons te kiezen
voor ons bedrijf